Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 500g filetów z kurczaka, pokrojonych w kostkę– 2 łyżki mąki pszennej– 1 jajko– sól i pieprz do smaku– olej do smażeniaSkładniki sosu:– 4 łyżki octu ryżowego– 4 łyżki sosu sojowego– 2 łyżki cukru– 1 łyżka miodu– 1 łyżeczka startego imbiru– 2 ząbki czosnku, posiekane– 1 papryczka chili, posiekana (opcjonalnie)– 1 łyżka mąki kukurydzianej rozpuszczonej w 2 łyżkach zimnej wodyDodatkowe składniki:– 1 czerwona papryka, pokrojona w kawałki– 1 duża cebula, pokrojona w piórka– opcjonalnie: ananasy krojone w kostkę, marchewka w plasterkachPrzygotowanie:1. W misce wymieszaj jajko, mąkę, sól i pieprz. Dodaj do niej pokrojone w kostkę filety z kurczaka i dokładnie wymieszaj, aby mięso było pokryte masą.2. Rozgrzej olej na dużej patelni lub woku. Smaż kurczaka na złocisty kolor. Odstaw mięso na bok.3. Na tej samej patelni dodaj paprykę i cebulę i smaż przez kilka minut, aż będą miękkie.4. Dodaj do patelni ocet ryżowy, sos sojowy, cukier, miód, imbir, czosnek i papryczkę chili. Gotuj sos przez kilka minut, aż cukier się rozpuści.5. Dodaj rozpuszczoną mąkę kukurydzianą i wymieszaj, aż sos zgęstnieje.6. Wróć z kurczakiem do patelni i dodaj ananasa i marchewkę (jeśli używasz). Całość podsmażaj przez kilka minut.7. Gotowe do podaniaWartość odżywcza dla całej potrawy (około 4 porcji):– Kalorie: około 300 kcal na porcję– Białko: około 25g– Węglowodany: około 30g– Tłuszcze: około 8gSmacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz