Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 4 ząbki czosnku, posiekane– 4 plastry chleba, pokrojone na małe kawałki– 1 litr bulionu warzywnego– 2 jajka– 2 łyżki oliwy z oliwek– 1 łyżeczka papryki słodkiej– Sól i pieprz do smaku– Natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanie:1. Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku. Smaż czosnek przez około 1-2 minuty, aż zacznie pachnieć.2. Dodaj pokrojony chleb i smaż, aż się zrumieni.3. Wlej bulion warzywny do garnka i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.4. W osobnym naczyniu roztrzep jajka.5. Powoli wlej roztrzepane jajka do zupy, cały czas mieszając, aby uzyskać konsystencję jajeczną.6. Dodaj paprykę, sól i pieprz do smaku. Gotuj jeszcze przez około 2-3 minuty.7. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.Wartości odżywcze na porcję (1/4 przepisu):– Kalorie: około 250 kcal– Białko: około 10g– Węglowodany: około 20g– Tłuszcz: około 15g– Błonnik: około 2gZupa czosnkowa kastylijska to pyszne i rozgrzewające danie, idealne zwłaszcza w chłodne dni. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz