Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 1 kurczak (ok. 1,5 kg), pokrojony na porcje– 200g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę– 200g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki– 2 cebule, pokrojone w piórka– 3 ząbki czosnku, drobno posiekane– 200ml czerwonego wina– 200ml bulionu drobiowego– 2 łyżki mąki pszennej– 2 łyżki masła– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki– Sól i pieprz do smakuPrzygotowanie:1. Rozgrzej masło na dużej patelni.2. Wrzuć boczek i smaż, aż będzie lekko zrumieniony.3. Dodaj porcje kurczaka i smaż na złoto z każdej strony.4. Dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż przez kilka minut.5. Posyp mąką i wymieszaj, aby mięso i warzywa się z nią pokryły.6. Stopniowo wlej wino i bulion, mieszając, aż sos zgęstnieje.7. Dopraw solą i pieprzem do smaku.8. Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie miękkie.9. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.Wartości odżywcze (dla 1 porcji):– Kalorie: około 450 kcal– Białko: około 35g– Węglowodany: około 10g– Tłuszcz: około 25gCoq au vin to tradycyjne danie francuskie, które zachwyca bogatym smakiem i aromatem. Podawaj z bagietką lub ziemniakami, aby bardziej dopełnić smak potrawy. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz