Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 100g mąki pszennej– 2 jajka– 250ml mleka– 25g masła– 1 łyżeczka cukru– Skórka z 1 pomarańczy– Sok z 1 pomarańczy– 50ml koniaku– 50g cukru– 25g masła– 2 łyżki likieru Triple Sec (opcjonalnie)– Szczypta soli– Smażony miód (do podania)– Starta skórka pomarańczowa do dekoracjiPrzygotowanie:1. W misce mieszamy mąkę, jajka, mleko, cukier, sól oraz skórkę pomarańczową. Mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.2. Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy na niej masło. Nakładamy cienką warstwę ciasta, smażymy na złoty kolor z obu stron. Powtarzamy do wyczerpania ciasta.3. Składamy naleśniki na pół, a następnie na ćwiartki.4. W rondlu podgrzewamy sok z pomarańczy, koniak, cukier i masło. Mieszamy, aż cukier się rozpuści.5. Wrzucamy do sosu naleśniki, podgrzewamy na wolnym ogniu około 1 minutę z każdej strony.6. Naleśniki polać likierem Triple Sec, podpalić i poczekać, aż alkohol wyparuje.7. Naleśniki podawać polane smażonym miodem, skórką pomarańczową i odrobiną sosu z patelni.Wartości odżywcze (dla 1 porcji):– Kalorie: około 350 kcal– Białko: około 8g– Węglowodany: około 37g– Tłuszcz: około 17gSmacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz