Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 1 szklanka suchej kaszy bulgur– 1 cebula, drobno posiekana– 2 ząbki czosnku, drobno posiekane– 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę– 1 puszka krojonych pomidorów– 2 łyżki koncentratu pomidorowego– 1 łyżeczka słodkiej papryki– 1 łyżeczka suszonego tymianku– Przyprawy do smaku: sól, pieprz, cukier– Oliwa z oliwek do smażenia– Posiekana natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanie:1. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez 2-3 minuty, aż będą miękkie.2. Dodaj pokrojoną paprykę i smaż przez kolejne 5 minut, aż zmięknie.3. Dodaj kaszę bulgur do garnka i smaż przez chwilę, mieszając, aby kasza się przesmażyła.4. Dodaj krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, paprykę, tymianek, sól, pieprz i szczyptę cukru. Wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut, aż wszystkie składniki się połączą.5. Przed podaniem posyp potrawę posiekaną natką pietruszki.Wartości odżywcze na porcję (4 porcje):– Kalorie: około 220 kcal– Białko: 5g– Węglowodany: 40g– Tłuszcz: 5g– Błonnik: 7g– Wapń: 50mg– Żelazo: 2mgTa prosta i smaczna potrawa będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz