Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 1 szklanka kuskusu– 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę– 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę– 1 cebula, posiekana– 2 ząbki czosnku, drobno posiekane– 1 puszka pomidorów krojonych– 1 łyżka pasty curry– 1 łyżeczka kurkumy– 1 łyżeczka kuminu– 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku– 1 łyżka oleju roślinnego– Sól i pieprz do smaku– Posiekana natka pietruszki do posypania– Opcjonalnie dodatkowe warzywa (np. marchewka, cukinia)Przygotowanie:1. Zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przygotuj kuskus. W dużej misce zalej kuskus wrzącą wodą i odstaw pod przykryciem.2. W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż przez około 2-3 minuty, aż będą miękkie.3. Dodaj pokrojoną paprykę i inne dodatkowe warzywa, jeśli używasz. Smaż przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną.4. Dodaj pastę curry, kurkumę, kumin, paprykę w proszku, sól i pieprz. Mieszaj przez około 2 minuty.5. Wlej pomidory krojone z puszek i gotuj przez kolejne 10-15 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje.6. Do gotowego sosu dodaj przygotowany kuskus i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.7. Podawaj kuskus z curry i papryką posypany posiekaną natką pietruszki.Wartości odżywcze na porcję (4 porcje):– Kalorie: około 250 kcal– Białko: 6g– Węglowodany: 40g– Tłuszcz: 6g– Błonnik: 6g– Witamina A: 1500IU– Witamina C: 90mg– Wapń: 60mgKuskus z curry i papryką to aromatyczne danie, które świetnie smakuje i dostarcza wartościowych składników odżywczych. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz