Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 500 g ziemniaków– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki– 2 łyżki posiekanej szczypiorku– 2 łyżki posiekanej bazylii– 2 łyżki posiekanej koperku– 2 ząbki czosnku, przeciśnięte– 4 łyżki oliwy z oliwek– sok z 1 cytryny– sól i pieprz do smakuWartości odżywcze (przybliżone na porcję dla 4 osób):– kalorie: około 200 kcal– białko: około 4 g– tłuszcz: około 7 g– węglowodany: około 30 gPrzygotowanie:1. Ziemniaki ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.2. W dużej misce połącz ziemniaki z posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem, bazylią, koperkiem i czosnkiem.3. Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.4. Sałatkę ziemniaczaną odstaw do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły.Ta ziołowa sałatka ziemniaczana to doskonała propozycja na letni obiad lub kolację. Można podawać ją jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz