Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Sałatka makaronowa z pieczonymi pomidorami

Składniki:
– 200g makaronu
– 4 pomidory
– 2 ząbki czosnku
– 1 cebula
– 1 papryka czerwona
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka suszonego oregano
– 1/2 łyżeczki soli
– pieprz do smaku
– garść świeżej bazylii

Wartości odżywcze (przybliżone):
– kalorie: około 400 kcal
– białko: około 10 g
– tłuszcz: około 10 g
– węglowodany: około 65 g

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
2. Pomidory pokrój na połówki, czosnek posiekaj drobno, cebulę i paprykę pokrój
w kostkę.
3. W misce wymieszaj pomidory, czosnek, cebulę, paprykę, oliwę z oliwek,
oregano, sól i pieprz.
4. Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia i włóż do rozgrzanego piekarnika na
około 20-25 minut.
5. W międzyczasie ugotuj makaron al dente, odcedź i ostudź.
6. Wyjmij warzywa z piekarnika i ostudź.
7. W dużym naczyniu połącz makaron z warzywami, dodaj listki bazylii.
8. Delikatnie wymieszaj i odstaw do schłodzenia przez około 30 minut przed
podaniem.

Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *