Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Owsianka z Pieczonymi Bananami i Jabłkami

Składniki:
– 1/2 szklanki płatków owsianych
– 1 szklanka mleka (można użyć również wody lub roślinnego napoju roślinnego)
– 1 banan
– 1 jabłko
– 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
– 1 łyżka oleju kokosowego
– 1 łyżeczka cynamonu
– opcjonalnie: orzechy włoskie lub migdały do posypania
– opcjonalnie: jogurt naturalny do podania

Przygotowanie:
1. Na początku rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
2. Obrane banany i jabłko pokrój w plastry.
3. Na blaszce do pieczenia ułóż plastry bananów i jabłka, skrop je olejem kokosowym i posyp cynamonem.
4. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz około 15-20 minut, aż owoce będą miękkie i lekko zrumienione.
5. W rondlu, na średnim ogniu, zagotuj mleko (lub inny płyn).
6. Gdy mleko zagotuje, dodaj płatki owsiane i zmniejsz ogień. Gotuj owsiankę, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje (około 5-7 minut).
7. Dodaj miodu lub syropu klonowego do owsianki i dokładnie wymieszaj.
8. Przełóż owsiankę do miseczki, ułóż pieczone banany i jabłka na wierzchu.
9. Posyp orzechami włoskimi lub migdałami.
10. Możesz również podać owsiankę z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Wartości odżywcze (dla jednej porcji owsianki z pieczonymi bananami i jabłkami):
– Kalorie: około 350-400 kcal
– Białko: około 10-12 g
– Węglowodany: około 50-60 g
– Tłuszcz: około 15-18 g
– Błonnik: około 8-10 g

Wartości odżywcze mogą się różnić w zależności od użytych składników i ilości dodatków. Dlatego zalecam dostosowanie ilości składników do swoich indywidualnych potrzeb żywieniowych. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *