Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 4 filety ryby (np. tilapia lub dorsz)– 8 liści kukurydzy, świeżych lub suszonych– 1 czerwona cebula, pokrojona w plastry– 2 pomidory, pokrojone w plastry– 1 papryka zielona, pokrojona w plastry– 1 papryka czerwona, pokrojona w plastry– Sól i pieprz do smaku– 2 limonki, sok– 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy– 2 ząbki czosnku, drobno posiekane– Świeża kolendra do dekoracjiPrzygotowanie:1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.2. Przygotuj filety rybne, oczyść je i osusz. Następnie skrop sokiem z jednej limonki i posyp solą oraz pieprzem.3. Rozłóż po dwa liście kukurydzy na jednym stole lekko na siebie nachodzące.4. Połóż na liściach cebulę, pomidory, papryki i posmaruj olejem. Na wierzch połóż filet rybny.5. Skrop filety sokiem z drugiej limonki, posyp czosnkiem, solą i pieprzem.6. Delikatnie zalep liście kukurydzy, tak aby całość była dobrze zamknięta.7. Ułóż przygotowane rulony na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 25-30 minut, aż ryba będzie dobrze ugotowana.8. Podawaj rybę w liściach kukurydzy posypaną posiekaną kolendrą, skropioną limonką i udekorowaną pierścieniami papryki.Wartości odżywcze na porcję (jedna porcja):– Kalorie: ok. 250 kcal– Białko: 25g– Węglowodany: 15g– Tłuszcze: 10g– Błonnik: 5g– Witamina A: 30% RWS– Witamina C: 120% RWS– Wapń: 6% RWS– Żelazo: 15% RWSRyba w liściach kukurydzy to wyjątkowe danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale również estetyką podania. Możesz podać je z ryżem lub sałatką. Smacznego
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz