Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 2 kromki chleba pełnoziarnistego– 1 dojrzałe awokado– 1 pomidor– 1/2 limonki (sok)– sól i pieprz do smaku– opcjonalnie: odrobinę czosnku w proszku, papryki chili lub świeżą natkę pietruszki do dekoracjiWartości odżywcze (dla jednej porcji):– Kalorie: około 300 kcal– Białko: około 8 g– Tłuszcze: około 15 g– Węglowodany: około 35 g– Błonnik: około 10 gSposób Przygotowania:1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.2. W międzyczasie, rozgnieć awokado widelcem w miseczce, dodaj sok z limonki, sól, pieprz i opcjonalnie inne przyprawy (np. czosnek w proszku, papryka chili) i dokładnie wymieszaj.3. Pokrój pomidora na cienkie plastry.4. Włóż kromki chleba do tostera i przypiecz, aż będą złociste i chrupiące.5. Na każdej kromce rozsmaruj równomiernie przygotowane awokado.6. Na wierzch połóż plastry pomidora.7. Posyp posiekaną natką pietruszki i dodatkowo przypraw pieprzem.8. Gotowe! Podawaj ciepłe, idealne na śniadanie lub lekką przekąskę.Toasty z awokado są bogate w zdrowe tłuszcze, błonnik i inne składniki odżywcze, co czyni je doskonałym wyborem na zbilansowany i pożywny posiłek. Możesz dostosować przepis do swoich upodobań dodając inne warzywa lub przyprawy. Smacznego!Czy można dodać jajko do tego tosta?Dodanie jajka do ciepłego tosta z awokado to świetny pomysł i sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej pożywne i sycące. Dzięki dodatkowej porcji białka z jajka zyskasz dodatkową wartość odżywczą. Oto jak możesz dodać jajko do tosta z awokado:Składniki:– 2 kromki chleba pełnoziarnistego– 1 dojrzałe awokado– 1 pomidor– 1/2 limonki (sok)– sól i pieprz do smaku– opcjonalnie: odrobinę czosnku w proszku, papryki chili lub świeżą natkę pietruszki do dekoracji– 1 jajkoWartości odżywcze (dla jednej porcji z jajkiem):– Kalorie: około 350 kcal– Białko: około 16 g– Tłuszcze: około 18 g– Węglowodany: około 35 g– Błonnik: około 10 gSposób Przygotowania:1. Postępuj zgodnie z poprzednim przepisem, przygotowując tosty z awokado.2. Na rozgrzaną patelnię dodaj odrobinę oleju lub masła i roztrzep jajko.3. Smaż jajko na średnim ogniu, aż białko stężeje, a żółtko pozostanie lekko płynne (lub według preferencji smakowych).4. Ułóż smażone jajko na wierzchu tostów z awokado.5. Posyp posiekaną natką pietruszki i dodatkowo przypraw pieprzem.6. Gotowe! Podawaj ciepłe, dekorując danie świeżą natką pietruszki.Jajko doda tostowi z awokado dodatkowej puszystości i smaku, a także zapewni cenne składniki odżywcze. Możesz dostosować sposób przygotowania jajka (np. smażone na miękko, ugotowane na twardo) do swoich preferencji smakowych. Smacznego!
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz