Moje konto
Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Składniki:– 200g makaronu (np. świderki)– 1 duża cebula, posiekana– 2 ząbki czosnku, posiekane– 1 papryka czerwona, pokrojona w paski– 1 marchewka, pokrojona w plasterki– 400g pomidorów z puszki, obrane i pokrojone– 1 łyżeczka suszonego oregano– 1 łyżeczka suszonego bazylii– Sól i pieprz do smaku– 500ml bulionu warzywnego– 2 łyżki oliwy z oliwek– Starty parmezan do posypaniaWartości odżywcze na porcję (1 porcja):– Kalorie: około 350 kcal– Białko: około 10g– Węglowodany: około 60g– Tłuszcze: około 8g– Błonnik: około 7gPrzygotowanie: 1. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek.2. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez około 3 minuty, aż będą miękkie.3. Dodaj pokrojoną paprykę i marchewkę, smaż przez kolejne 5 minut.5. Dodaj pokrojone pomidory, suszone zioła, sól i pieprz. Wymieszaj.6. Dodaj bulion warzywny i doprowadź do wrzenia.7. Wrzuć makaron do garnka z warzywami i bulionem.8. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż makaron będzie gotowy i sos zgęstnieje (zgodnie z czasem podanym na opakowaniu makaronu).9. Posyp startym parmezanem i świeżymi ziołami.10. Podawaj makaron jednogarnkowy bezpośrednio z garnka.11. Możesz podać z dodatkową porcją parmezanu i oliwą z oliwek.Ten makaron jednogarnkowy jest prosty w wykonaniu, pełen warzyw i aromatycznych ziół. Jest to danie sycące i smaczne, które idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Komentarz *
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa
Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy.
Opublikuj komentarz